hrvatski | english

Neoinfo

NOVOSTI

Nove otvorene pozicije u Adeo POS timu

Objavio Igor Vukmirović | 12.12.2023. u 13:05 sati
Natječaj za radno mjesto

Zbog širenja na nova tržišta, imamo potrebu za proširenjem razvojnog tima za naš proizvod Adeo POS, i to na više pozicija:

Prijave zainteresiranih zaprimamo na posao@neoinfo.hr.

Partnerstvo s Worldlineom

Objavila Sandra Batur | 27.10.2023. u 8:47 sati
VMD kvart

Neoinfo je kao dio Printec grupacije, potpisao ugovor o partnerstvu s Worldline, globalnim liderom u digitalnim plaćanjima i transakcijskim uslugama.

Nastavak je ovo priče o strateškom partnerstvu Printec Groupe i Worldlinea, zahvaljujući kojemu će trgovci u Hrvatskoj imati priliku dobiti sveobuhvatno rješenje za svoje poslovanje iz samo jednog izvora.

Nova lokacija ureda

Objavio Igor Vukmirović | 17.07.2023. u 11:44 sati
VMD kvart

Dragi prijatelj i partneri,

Od 10. lipnja preselili smo na novu poslovnu adresu:

Matrix Office Park, zgrada A, Slavonska avenija 1c, 3. kat

Pozivamo Vas da nas posjetite u našem novom prostoru!

Adeo POS prva blagajna koja prihvaća plaćanje Aircash mobilnim novčanikom

Posted by Sandra Šafarek | 29.4.2021. u 12:08 sati
Montenegro

Uvođenjem Aircash Pay-a kao novog načina plaćanja u Adeo POS nastavljamo s našom vizijom promoviranja mobilnih i beskontaktnih načina plaćanja u kojima vidimo budućnost trgovine. Nuđenjem što većeg broja načina plaćanja kupcima nudimo više slobode, a trgovcima da dođu do novih kupaca.

Plaćanje mobilnim aplikacijama kao što je Aircash posebno je zanimljivo mini prodajnim mjestima koja zbog troškova infrastrukture nisu prihvatila plaćanje bankovnim karticama pa mobilnim aplikacijama žele ući u svijet negotovinskog plaćanja.

Svi naši trgovci koji to žele već danas mogu imati Aircash Pay na svojim blagajnama kao dodatnu pogodnost za kupce.

Adeo POS na tržištu Crne Gore

Objavila Sandra Šafarek | 23.12.2020. u 14:53 sati
Crna Gora

Ponosni što možemo objaviti da je Adeo POS u Crnoj Gori u potpunosti uskladio zakonsku regulativu za sektore maloprodaje i veleprodaje.

To uključuje sve module našeg portfelja proizvoda Adeo POS:

  • Android mobilna aplikacija za maloprodaju
  • Web aplikacija za maloprodaju i veleprodaju
  • Adeo POS Cloud
  • Adeo POS API
  • Fiskalni API – Usluga fiskalizacije i fakturiranja
  • Fiskalni Driver – Programska biblioteka za fiskalizaciju (SDK)

Radujemo se što ćemo podržati naše sadašnje i buduće klijente i partnere u Crnoj Gori digitalnom transformacijom njihovih prodajnih procesa.

Adeo POS i KEKS Pay omogućuju slatke transkacije i na prodajnim mjestima

Objavila Sandra Šafarek | 4.12.2019. u 14:21 sati
KEKSPay

Adeo POS sustav za mobilna plaćanja i podršku prodaji integriran je s KEKS Pay aplikacijom Erste banke za mobilna plaćanja koja broji više od 160.000 aktivnih korisnika.

KEKS Pay je vodeća hrvatska fintech koja služi za brzo i sigurno slanje i primanje novca. Našim trgovcima na ovaj smo način omogućili siguran prihvat kartica bez prisustva terminala za kartičnu naplatu i to sve potpuno besplatno.

Uživaj u slatkim transakcijama već danas!

Adeo POS i PayCek na ShiftMoney 2019

Objavila Sandra Šafarek | 2.12.2019. u 16:27 sati
Bitcoin

Integrirani smo s prvom i najvećom mjenjačnicom bitcoina u Hrvatskoj - Bitcoin mjenjačnica. Proteklih dana Pulfer pivo moglo se platiti kriptovalutama na Shift Money 2019 konferenciji koja se održala u Laubi, a fiskalizirani računi izlazili su iz Adeo POS uređaja. Korisnici kripto novčanika jednostavno su skenirali barkod s blagajne i platili svoje pivo kriptovalutom. Na ovaj način dokazana je praktična primjena mobilnih plaćanja na eventima i u ugostiteljstvu.

Adeo POS i FIMA Pay prestavljaju prvu kripto blagajnu na hrvatskom tržištu

Objavila Sandra Šafarek | 16.9.2019. u 16:51 sati
Kripto blagajna

Zahvaljujući dugogodišnjem prisustvu na tržištu i konstantnom oslušivanju potreba klijenata, ponosni smo što nakon mobilnih plaćanja možemo predstaviti još jednu uspješnu suradnju. Riječ je o integraciji s tvrtkom FIMA Pay, čime je Adeo POS ušao na tržište kriptovaluta. Pored redovnih vrsti plaćanja kao što su gotovina, kartice i mobilna plaćanja, kupci naših trgovaca sada račune mogu plaćati i kriptovalutama.

Prihvaćanje digitalnih tokena izdvojit će svaki kafić, restoran ili trgovinu od konkurencije. Proces je vrlo jednostavan. Trgovac sve korake naplate obavlja na isti način kao i u redovnom poslovanju, s jedinom iznimkom što kao vrstu plaćanja odabere kriptovalute. Na ekranu blagajne se pojavljuje QR kod koji kupac skenira svojim mobitelom. Blagajna primi povratnu informaciju da je iznos plaćen te se račun ispisuje zajedno s podacima o transakciji kriptovalutom.

Adeo POS i Settle

Objavila Sandra Šafarek | 3.7.2019. u 11:32 sati
TechData

Naš proizvod Adeo POS tehnološki je najnapredniji POS na hrvatskom tržištu koji omogućuje kupcima plaćanje u trgovinama koristeći Settle aplikaciju. Rezultat je to suradnje s Norveškom tvrtkom Auka, pionirima u mobilnim plaćanjima koja potiče trgovce i potrošače da koriste pametni mobitel za plaćanje i primanje novca.

Postojeći, ali i budući korisnici naše Adeo POS blagajne u roku od 5 minuta mogu zatražiti opciju prihvata mobilnih oblika plaćanja i pridružiti se društvu koje teži bezgotovinskim plaćanjima.

Digitalni novac je ovdje i vrlo smo uzbuđeni što imamo prvi POS na hrvatskom tržištu koji je učinio budućnost dostupnom odmah!

Glovo odabrao Adeo POS kao partnera za izdavanje računa i fiskalizaciju

Objavila Sandra Šafarek | 3.5.2019. u 14:15 sati
Glovo

Glovo, aplikacija za brzu dostavu koja korisnicima omogućava kupnju, primanje i slanje bilo kojeg proizvoda unutar grada za manje od 45 minuta, pokrenula je poslovanje u Zagrebu, a Adeo POS odabrali su kao pouzdanog partnera u izdavanju računa i fiskalizaciji.

Ovaj španjolski startup počeo je s radom 2015. u Barceloni i od tada se proširio na 105 gradova, od Pariza i Milana do Istanbula i Nairobija, prisutan je u 20 zemalja u Europi, Africi, Srednjoj i Južnoj Americi. Više od 15 milijuna narudžbi od partnera poput McDonald’sa, KFC-a, Starbucksa i sličnih, isporučeno je diljem svijeta preko Glovo aplikacije. Imaju više od više od tri milijuna korisnika, 10.000 partnera i rade s mrežom koja broji više od 30.000 kurira. Osim automobila, Gloveri kao sredstvo isporuke koriste bicikle i skutere kako bi rasteretili gradski promet, bili brži te ponudili ekološki osviještenu opciju dostave.

Sve što trebate upravo je stiglo u grad. Naručite što god, kad god!

Adeo M2pay prva blagajna s integriranom kartičnom naplatom, dostupna u pristupačnoj mjesečnoj pretplati

Objavio Igor Vukmirović | 29.3.2019. u 10:23 sati
Adeo M2pay

Zagrebačke tvrtke Neoinfo i M obrada prepoznale su poslovnu priliku i zajednički osmislile Adeo M2pay - prvu blagajnu s integriranom kartičnom naplatom na hrvatskom tržištu, dostupnu u pristupačnoj mjesečnoj pretplati.

Ona objedinjuje izdavanje fiskaliziranih računa i naplatu debitnim i kreditnim karticama putem POS uređaja, a namijenjena je primarno malim i srednjim korisnicima. Dodatna zanimljivost leži u činjenici da se kartična naplata vrši preko islandskog prihvatitelja kartica Borgun, zahvaljujući kojem su malim i srednjim trgovcima ponuđeni bolji uvjeti nego ih nude hrvatske banke.

U jedinstvenu i pristupačnu mjesečnu naknadu za korištenje Adeo M2pay usluge uključen je najam POS blagajne i ETFPOS terminala za prihvat kartica, online pregled svih kartičnih transakcija, pripadajući softver, korisnička podrška, održavanje, zamjena uređaja u slučaju kvara i usluga prihvata debitnih i kreditnih kartica. Softver podržava širok spektar djelatnosti i njihovih specifičnosti kao što su naplata po stolovima za kafiće ili podrška za barkod čitač za trgovine, a u ponudi su i različite razine hardvera. Mini biznisima na raspolaganju je mini blagajna na pametnom telefonu s integriranim printerom, dok je za ostale logičan izbor blagajne 14-inčni tablet s integriranim printerom.

Više informacija o proizvodu Adeo M2pay možete pronaći na stranicama www.adeopos.com.

Taxify odabrao Adeo POS kao partnera za fiskalizaciju

Objavio Igor Vukmirović | 15.11.2018. u 15:13 sati
Taxify

Želimo dobrodošlicu na hrvatsko tržište Taxifyju – novoj platformi za dijeljenje prijevoza.

Taxify je aplikacija za dobivanje brze i pristupačne vožnje dostupna u 30+ zemalja i 100+ gradova diljem svijeta. Ima za cilj omogučiti pristupačan i cjenovno prihvatljiv prijevoz milijunima ljudi diljem svijeta, uz omogučavanje zarade tisućama vozača.

Taxify je kao pružatelja usluge fiskalizacije odabrao upravo Adeo POS fiskalnu blagajnu za pouzdanog partnera. Zajedničkim radom na integraciji sa timom iz Estonije pomogli smo pokrenuti uslugu fiskalizacije u najkraćem roku.

Sljedeći put kada trebaš vožnju koristi Taxify! Taxify, sretan ti put!

Neoinfo razvija intranet portal za Croatia Airlines

Objavio Igor Vukmirović | 20.11.2017. u 09:14 sati
Croatia Airlines

Prošli tjedan potpisali smo ugovor o razvoju novog intranet portala za Croatia Airlines.

Projekt uz razvoj uključuje dizajn i sigurnost tog portala koji će koristiti zaposlenici Croatia Airlinesa. Na njemu će biti dostupne razne informacije i dokumentacija, a služit će i kao centralna točka za pristup raznim sustavima i aplikacijama. Portal se temelji na IBM WebSphere Portal i Java tehnologiji.

Neoinfo je u zrakoplovnoj industriji prisutan prvenstveno svojim proizvodom Simplair namijenjenom malim zrakoplovnim prijevoznicima i manjim zračnim lukama. Ovog tjedna Neoinfo će Simplair predstaviti u Kamerunu. Tu afričku državu posjetit ćemo u sklopu međunarodnog programa Ready2Go koji financira Europska komisija, s ciljem pomoći europskim tvrtkama u nastupu na trećim tržištima.

Predstavljen informacijski sustav Hrvatske liječničke komore

Objavila Sandra Šafarek | 14.7.2017. u 13:13 sati
Hrvatska liječnička komora

U suradnji s tvrtkom ALFATEC Group d.o.o. predstavljen je projekt razvoja integriranog informacijskog sustava Hrvatske liječničke komore. Komorin integrirani informacijski sustav (KIIS) bitno će unaprijediti i učiniti transparentnim rad stručnih službi Komore. Uz visoku razinu sigurnosti, KIIS je Komori omogućio umrežavanje i dijeljenje podataka sa svim relevantnim državnim institucijama te stvorio preduvjete za uvođenje multifunkcionalne članske iskaznice, tzv. pametne kartice s elektroničkim potpisom.

Adeo POS - Hrvatsko rješenje za češku fiskalizaciju

Objavio Bojan Bajgorić Šantić | 15.12.2016. u 8:45 sati
Neoinfo

Zagrebačka softverska tvrtka Neoinfo sklopila je ugovor s češkom tvrtkom COM PLUS CZ, kako bi svoje rješenje Adeo POS ponudila na tom tržištu.

Riječ je o u rješenju koje uključuje Android POS aplikaciju namijenjenu izdavanju fiskaliziranih računa i ERP aplikaciju u cloudu namijenjenu malim i srednjim tvrtkama. Usklađenost ove dvije aplikacije čini ga specifičnim na tržištu jer korisnicima omogućuje jednostavno sinkroniziranje raznih podataka kao što su cjenici, a istovremeno prikuplja podatke sa svih računa kako bi bili dostupni za izradu izvještaja, backupa i slične potrebe.

Adeo POS trenutno koriste klijenti u Hrvatskoj i Sloveniji, a širenje na češko tržište logičan je smjer poslovanja, s obzirom da je nakon Slovenije i ta država preuzela hrvatski model fiskalizacije. On se temelji na spajanju korisničkog softvera na centralni server Porezne uprave u trenutku izdavanja računa radi dobivanja jedinstvenog identifikatora računa.

„Fiskalizacija u Češkoj izvrsna je prilika za tvrtke poput naše, jer imamo iskustvo s domaćeg tržišta i gotovo rješenje koje smo lokalizirali u suradnji s češkim partnerom. Uz 140 zaposlenih na desetak različitih lokacija, on će biti zadužen za prodaju, edukaciju i podršku korisnicima, dok ćemo mi osigurati hosting i višu razinu podrške" - rekao je Igor Vukmirović, direktor tvrtke Neoinfo.

Osim softverskog rješenja, Neoinfo će preko svog partnera nuditi i širok raspon hardverskih uređaja renomiranih tvrtki prilagođenih različitim potrebama izdavatelja računa, od malih mobilnih uređaja s integriranim printerom, preko tableta, pa do profesionalnih uređaja za ugostitelje.

Neoinfo slavi 10 godina poslovanja

Objavio Igor Vukmirović | 31.10.2016. u 14:59 sati
Neoinfo

Neoinfo ove godine slavi 10 godina poslovanja. Tvrtka je osnovana 2006. godine te u zadnjih nekoliko godina bilježi postojan rast.

Specijalizirali smo se za razvoj integriranih poslovnih rješenja po narudžbi klijenata. Dugogodišnjim radom u raznim tehnologijama i raznim domenama za klijente iz više industrija razvili smo fleksibilnost tima stručnjaka, koji je spreman na sve izazove. Radimo s klijentima od početka do kraja, od razvoja, upotrebe i savjetovanja do dorada. Usmjerenost na kvalitetu i osobna odgovornost svakog člana tima za ono što će se isporučiti klijentu doveli su nas do niza zadovoljnih klijenata, koji nas svojom preporukom dovode do novih i uvijek sve zanimljivijih projekata.

Želimo zahvaliti svim našim klijentima i partnerima koji su obilježili naš dosadašnji poslovni put. Radujemo se novim zajedničkim uspjesima!

Adeo POS - Najbolje rješenje na tržištu

Objavila Livijana Vukmirović | 28.10.2016. u 13:31 sati
Moji računi

Naš softver Adeo POS jedino je fiskalno rješenje na tržištu koje podržava rad s 10.000 artikala, koji se mogu pretraživati po nazivu i šifri artikla na tabletu. Uz to, mogućnost ažuriranja cjenika na mjesečnoj bazi te podržan off-line rad aplikacije bile su ključne funkcionalnosti zbog kojih se tvrtka Končar - kućanski aparati odlučila upravo za naše rješenje.

Project razvoja informacijskog sustava za Hrvatsku liječničku komoru

Objavila Sandra Šafarek | 4.7.2016. u 09:18 sati
Hrvatska liječnička komora

U suradnji s tvrtkom ALFATEC Group d.o.o. ugovoren je projekt razvoja integriranog informacijskog sustava s Hrvatskom liječničkom komorom. Komorin integrirani informacijski sustav (KIIS) bitno će unaprijediti i učiniti transparentnim rad stručnih službi Komore. Uz visoku razinu sigurnosti, omogućiti će HLK-u umrežavanje i dijeljenje podataka sa svim relevantnim državnim institucijama te stvoriti preduvjete za uvođenje multifunkcionalne članske iskaznice, tzv. pametne kartice s elektroničkim potpisom. Predviđeno trajanje projekta je 18 mjeseci, od kojih je 12 mjeseci predviđeno za izradu KIIS-a, dok je 6 mjeseci predviđeno za razdoblje tzv. „dječjih bolesti“ odnosno ispravljanje eventualnih neispravnosti ili nepotpunosti u izvršavanju ugrađenih funkcija. Izgradnja KIIS-a je pretpostavka za postizanje krajnjeg cilja HLK, a to je transformacija sadašnje Komore u e-HLK.

Ostali postovi...

BLOG

Četiri koraka do uspješne implementacije i odlične iskoristivosti novoga sustava

Autor Sandra Šafarek | 16.6.2016. u 14:49 sati
Četiri koraka do uspješne implementacije i odlične iskoristivosti novoga sustava

Bez obzira na to koji novi poslovni sustav uvodite u svoje poslovanje, prelazak može biti izazovan. Pročitajte ove savjete za što uspješniji početak rada sa novim poslovnim sustavom.

Pročitajte cijeli post

"Clipboard ring" u VS2010

Autor Ivan Cesar | 02.08.2011. u 10:29 sati
Cycling clipboard ring

Nedavno sam slučajno otkrio jedan super feature Visual studio alata - dostupan još od davne verzije iz 2003. godine - ali vješto skriven u šumi opcija VS menija.

Naime, moguće je kopirati više dijelova teksta i zalijepiti ih redom na više mjesta - npr., tijekom modificiranja jedne XML datoteke, bilo je potrebno često kopirati po dva atributa iz jednog elementa u drugi. Pritiskom na Ctrl+C nad vrijednosti prvog i zatim Ctrl+C na vrijednost drugog atributa, oba su spremljena na clipboard, te pritiskom na Ctrl+Shit+V zadnja vrijednost se dohvaća i lijepi na željeno mjesto, te novim pritiskom na Ctrl+Shift+V (2 puta) predzadnju vrijednost lijepimo na drugo mjesto. Jedino što je možda zbunjujuće je da treba otpustiti i Shift i V gumb - inače se clycle ring poremeti.

Opcija Cycle clipboard ring je također dostupna u Edit meniju. (izvor)

Pisanje engleskih izraza u hrvatskom jeziku

Autor Livijana Bilić | 14.12.2010. u 08:21 sati
Pisanje engleskih izraza u hrvatskom jeziku

Iako kao posljedica globalizacije engleski izrazi već dugo ulaze u hrvatski jezik, razvoj informacijskih tehnologija jedno je od područja u kojem je njihov ulazak sve češći i brži. Sama je priroda informacijskih tehnologija takva da se gotovo svakodnevno javlja nova pojava ili novo rješenje koje traži novi izraz. Ulaskom engleskih izraza u hrvatski jezik javlja se problem kako pisati takve riječi.

Pročitajte cijeli post