hrvatski | english

Neoinfo

Adeo™ DMS – Sustav za upravljanje dokumentima

Uvod

Rastom organizacije neizbježno dolazi do rasta količine papira. Vrlo brzo ljudi se nađu okruženi papirima i registratorima u kojima se nitko više ne snalazi. Pojavljuje se potreba digitalizacije dokumenata – danas već svi znamo da samo na memoriju jednog mobitela stane više teksta nego na tonu papira.

Nažalost, niti ovaj korak nije bez problema: papire su zamijenili različite Excel i Word datoteke koje također nisu imune na probleme. Gdje se nalazi? Koja je zadnja verzija? Kako je ovaj dokument izgledao prije mjesec dana? Tko ga je zadnji promijenio? To su samo neka od pitanja koja muče organizacije već i s malim brojem zaposlenih.

Sve probleme s dokumentima rješavaju moderni sustavi za upravljanje dokumentima. Oni služe kao alat za sigurnu i urednu pohranu svih digitalnih dokumenata u organizaciji. Ali oni su i više od toga: omogujuću jednostavno pretraživanje, zajednički rad, kolanje dokumenata, kontrolu i slično.

Kratki opis

Adeo™ DMS je sustav za upravljanje dokumentima koji je razvila tvrtka Neoinfo.

S funkcionalne strane, sustav je u potpunosti razvijen u skladu sa Content Management Interoperability Services (CMIS) standardom. Riječ je o novom standardu u industriji sustava za upravljanje dokumentima, razvijenog od strane najvećih proizvođača takvih sustava: Alfresco, EMC (Documentum), IBM (FileNet), Microsoft (SharePoint). Kompatibilnost s ovim standardom osigurava laku interakciju Adeo™ DMS-a te aplikacija implementiranih na njemu s ostalim DMS sustavima.

S tehničke strane, sustav je u postpunosti razvijen na Microsft .NET tehnologiji koristeći Microsoft SQL Server 2008 bazu podataka. Kao što je definirano Content Management Interoperability Services (CMIS) standardom, Adeo™ DMS omogućuje komunikaciju preko standardnog web-servis sučelja, no dostupne su i .NET DLL datoteke za optimalan pristup funkcionalnostima.