hrvatski | english

Neoinfo

BLOG

Četiri koraka do uspješne implementacije i odlične iskoristivosti novoga sustava

Autor Sandra Šafarek | 16.6.2016. u 14:49 sati
Četiri koraka do uspješne implementacije i odlične iskoristivosti novoga sustava

Bez obzira na to koji novi poslovni sustav uvodite u svoje poslovanje, prelazak može biti izazovan. Pročitajte ove savjete za što uspješniji početak rada sa novim poslovnim sustavom.

Pročitajte cijeli post

"Clipboard ring" u VS2010

Autor Ivan Cesar | 02.08.2011. u 10:29 sati
Cycling clipboard ring

Nedavno sam slučajno otkrio jedan super feature Visual studio alata - dostupan još od davne verzije iz 2003. godine - ali vješto skriven u šumi opcija VS menija.

Naime, moguće je kopirati više dijelova teksta i zalijepiti ih redom na više mjesta - npr., tijekom modificiranja jedne XML datoteke, bilo je potrebno često kopirati po dva atributa iz jednog elementa u drugi. Pritiskom na Ctrl+C nad vrijednosti prvog i zatim Ctrl+C na vrijednost drugog atributa, oba su spremljena na clipboard, te pritiskom na Ctrl+Shit+V zadnja vrijednost se dohvaća i lijepi na željeno mjesto, te novim pritiskom na Ctrl+Shift+V (2 puta) predzadnju vrijednost lijepimo na drugo mjesto. Jedino što je možda zbunjujuće je da treba otpustiti i Shift i V gumb - inače se clycle ring poremeti.

Opcija Cycle clipboard ring je također dostupna u Edit meniju. (izvor)

Pisanje engleskih izraza u hrvatskom jeziku

Autor Livijana Bilić | 14.12.2010. u 08:21 sati
Pisanje engleskih izraza u hrvatskom jeziku

Iako kao posljedica globalizacije engleski izrazi već dugo ulaze u hrvatski jezik, razvoj informacijskih tehnologija jedno je od područja u kojem je njihov ulazak sve češći i brži. Sama je priroda informacijskih tehnologija takva da se gotovo svakodnevno javlja nova pojava ili novo rješenje koje traži novi izraz. Ulaskom engleskih izraza u hrvatski jezik javlja se problem kako pisati takve riječi.

Pročitajte cijeli post